Chagny 2, de eerste ISO 50 001 gecertificeerde fabriek van Terreal Frankrijk

De vermindering van de uitstoot van broeikasgassen is een strategische en prioritaire kwestie voor de Groep. Wij zetten ons dagelijks in om onze energie-efficiëntie te verbeteren en voeren ambitieuze programma's uit om het verbruik te verminderen. Daarom heeft onze koolstofarme routekaart, die meer dan 400 acties op korte, middellange en lange termijn omvat, al een positief effect op de fabrieken van Terreal en zal dat de komende jaren blijven doen.

Contenu

Acties

Wat is ISO 50 001? Het beheersysteem ISO 50 001 garandeert een verantwoord en beredeneerd energiebeheer om de energieprestaties te verbeteren.

Na audits door de certificeringsinstantie Dekra heeft de site Terreal Chagny 2 voor het eerst het ISO 50001-certificaat verkregen. De certificering getuigt van de goede praktijken van het systeem dat door de directeur Energie en de teams van de locatie is ingevoerd om de algemene energieprestaties gedurende meerdere jaren voortdurend te verbeteren.

De certificering werd voor het eerst ingevoerd in de fabriek van Chagny 2 in het kader van het investeringsproject voor de terugwinning van afvalwarmte - de energie uit de rookgassen van de ovens. Deze belangrijke investering, die eind 2021 voltooid moet zijn, zal de directe CO2-uitstoot van de site met bijna 12% verminderen.

In overeenstemming met het energiebeleid van Terreal France is voor de komende jaren de invoering van de ISO 50 001-certificering voor alle fabrieken van de groep gepland.

TERREAL Certificat ISO Chagny

Volgs ons op volgende kanalen

Image de fond "Suivez-nous"