Een steengroeve herontwikkeld als fotovoltaïsch park

De voormalige steengroeve van Laplaud schrijft een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de installatie van een fotovoltaïsch park van 14 hectare, voor 100% vervaardigd in Nieuw-Aquitaine.
De Groep is zich bewust van zijn rol in het behoud van hulpbronnen en biodiversiteit en neemt maatregelen om het gebruik van klei en zand te beperken. Wij verbinden ons ertoe steengroeveprojecten te ontwerpen die zo weinig mogelijk impact hebben, om natuurlijke omgevingen nieuw leven in te blazen en de biodiversiteit te verrijken voor, tijdens en na de exploitatie.

Contenu

Acties

Naast de wettelijke vereisten voor de sanering van een steengroeve heeft TERREAL met de plaatselijke belanghebbenden samengewerkt aan een ambitieus project dat milieu-, economische en maatschappelijke voordelen oplevert.

Dankzij een gunstige blootstelling aan de zon schrijft de voormalige steengroeve van Laplaud een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis met de installatie van een fotovoltaïsch park van 14 hectare, voor 100% vervaardigd in Nieuw-Aquitaine. In één jaar tijd is 12 miljoen kWh geproduceerd, wat overeenkomt met de helft van het elektriciteitsverbruik van onze fabriek in Roumazières (16).

Foto: Philippe Caumes UNICEM Nouvelle-Aquitaine

Volgs ons op volgende kanalen

Image de fond "Suivez-nous"