Couleur tuile terre cuite
Contenu

Kan ik de kleur van mijn dak nog kiezen?

Het dak, ook wel de 5e gevel genoemd, speelt een bepalende rol in de uitstraling van een huis. En aangezien u uw dak niet elk jaar vervangt, is het belangrijk de tijd te nemen om een keuze te maken die decennia lang zal meegaan. De keuze van de kleur is, net als die van de vorm, niet geheel vrij; afhankelijk van de regio en de ligging van uw huis, kunt u onderworpen zijn aan bepaalde verplichtingen die uw keuze kunnen beperken of zelfs bepaalde oplossingen kunnen opleggen. Dit kan frustrerend zijn, maar bij Terreal vindt u meer dan 80 kleuren en hopelijk één die bij uw dak past.

Welke kleur voor mijn dak?

In principe worden de kleuren van de dakpannen bepaald door de klei die voor de productie ervan wordt gebruikt. 

Rood is de traditionele kleur van een pannendak. Net zoals de leisteen zwart is, is het dak rood, maar er is rood en rood, van het Bourgondische rood tot het licht oranjeachtige rood van de Charentes, de schakeringen zijn enorm.
Bruin, meer toegepast in het noorden of oosten, wordt gemaakt uit klei met een hoog ijzergehalte.
Dankzij het brede kleurenpallet, kan u werken in de geest van uw streek. 

Maar kleitegels zijn ook absoluut eigentijds met monochrome tinten zoals mokka, grijs, leisteen... ze zijn volledig geschikt voor huizen met een moderne architecturale persoonlijkheid die anders willen zijn.

Uitzonderlijke kleitegelkleuren

Een Van Gogh of een Renoir op uw dak leggen is mogelijk. Maar dankzij de vele kleuren legt uw dakdekker een uniek gemengd dak volgens de regels van de kunst met onbeperkte mogelijkheden. Er is slechts één voorwaarde: kies de platte pan die best bij u past. Dit is de oplossing voor eigenaars van mooie huizen die hun erfgoed op lange termijn willen opwaarderen.

Het durven gebruiken van de schittering van email is een keuze voor wie een gedurfd architecturaal project heeft. Verre van het flitsende beeld dat men kan hebben, zijn emailkleuren beschikbaar in grijstinten, rood of wit voor unieke ensembles.

Volgs ons op volgende kanalen

Image de fond "Suivez-nous"