Tuiles Sologne Panache Terreal
Contenu

De platte dakpan: de perfecte pan pan

Wie heeft nog nooit stilgestaan voor deze grote en prachtige bonte daken waarvan de tinten het terracotta materiaal benadrukken? Als de constructie oud is, roept de schakering het verstrijken van de tijd op en moeten de mannen de gehavende daken beetje bij beetje repareren. Maar wanneer het dak recent is, getuigt de verscheidenheid aan formaten en kleuren van een ander soort knowhow die gevoed wordt door ervaring en hoge normen. Die van de professionals die uit liefde voor het vak hebben gekozen om te mengen. Het mengen van kleitegels is zeer nauwgezet: de schijnbare vrijheid van het legwerk gehoorzaamt aan subtiele wetten. Je mixt en matcht niet toevallig. De dakdekker kiest, organiseert en harmoniseert de vormen en tinten zodat het creatieve idee subtiel wordt geïntegreerd in een geheel dat zijn stempel zal drukken op het architecturale landschap.

Vervolgens wordt de draad die van het dak naar het schilderwerk leidt, vastgeknoopt: als een doek openbaart een bont dak zich in al zijn volheid wanneer de vakman zijn creativiteit en gevoel voor esthetiek tot uitdrukking brengt zonder ooit de eisen van de kunst op te offeren. Door te werken aan daken die hun stempel drukken op het landschap, nemen de professionals die bonte daken maken de tijd om het gebouw te verfraaien. Ze kiezen er ook voor om het erfgoed te respecteren en hulde te brengen aan het hele beroep van bouwer.

Een combinatie van schoonheid en betrouwbaarheid

In het verleden moesten eigenaren door stormen, vorst of de instabiliteit van traditionele processen regelmatig enkele dakpannen vervangen om ervoor te zorgen dat het dak waterdicht was. Geleidelijk aan leidden deze opeenvolgende veranderingen tot het ontstaan van unieke daken waarop formaten, diktes en natuurlijke kleuren van dakpannen werden gemengd om originele en vaak zeer vrolijke effecten te creëren. Dit esthetische erfgoed blijft een sterke inspiratiebron voor alle bouwers die gehecht zijn aan erfgoed en respect voor het landschap. Deze professionals, die kwaliteitsoplossingen willen aanbieden, willen nu perfect betrouwbare kleitegels gebruiken om esthetiek en technologie te combineren. Terreal biedt een reeks mengsels die esthetiek combineren met de hedendaagse knowhow op het gebied van tegelproductie. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, de oplossingen van Terreal maken het mogelijk om betrouwbare daken met uitzonderlijke volume- en lichteffecten te creëren. Deze mix-and-match oplossingen, ontworpen door liefhebbers van terracotta tegels, hebben als bijkomend voordeel dat ze de huiseigenaren voor aanvang van het project één of meerdere esthetische oplossingen kunnen bieden, met gegarandeerde resultaten.

Formaten mengen

De dakdekker kan diktes en formaten variëren om een dak volume te geven of de strakheid van de horizontale lijnen doorbreken door een ouderwets vaag dakrandeffect te creëren. De basisregels voor het mengen van formaten zijn gebaseerd op enkele basisprincipes.

  • Kies de tegel(s) volgens de plaatselijke tradities en esthetische doelstellingen.
  • Definieer de soorten tegels die moeten worden gemengd volgens hun grootte of dikte. De dominante dakpan moet 50 tot 80% van het dak uitmaken. De tegels waaruit het mengsel zal bestaan, variëren in dikte of formaat.
  • Stel een voorbeeld voor om deze keuzes met de eigenaar te valideren.
  • Leg de dakpannen op het dak in de vastgestelde verhoudingen en leg ze vervolgens willekeurig neer.
  • Kies bij voorkeur de accessoires in het dominante formaat van de mix
     

Volgs ons op volgende kanalen

Image de fond "Suivez-nous"